zaterdag 30 januari 2010

Koninklijke Rieslings en Goddelijke Hapjes (Zondag 6 sept. 2009)

Wat een proeverij! Heerlijke wijnen, verrukkelijke hapjes, en gezellige proevers... En leuke kunst van Fiona Broese van Groenou.

Na een Secco van Nikolai staan er 11 Koninklijke Rieslings klaar om geproefd te worden. De Reislings komen uit vrijwel alle wijnstreken van Duitsland. De Nahe blijkt favoriet. Een echte winnaar is er niet onder de Rieslings.

De hapjes van Karin Schouten van de Seizoenskeuken zijn heerlijke begeleiders van de Rieslings. In totaal gaan zo’n 6 verschillende gerechtjes rond tijdens het proeven. Karin is echt een kanjer in de keuken. Super wijn-spijs-combinaties!

Na al het Riesling-geweld proeven we 4 Wijnalmanak-wijnen. De vertrouwde Silvaner van Rainer Sauer, Scheurebe van Enk en Bellabianca van Sermann-Kreuzberg vallen weer erg in de smaak. Toch nog een rode op het eind: de Spätburgunder van Braun. Altijd heerlijk. En wat een genot is de Scheurebe met het pittige Thaise hapje van Karin!

Voor de liefhebbers van rood staan er 6 verschillende rode wijnen klaar om geproefd te worden. Het zijn wijnen van biologische wijnhuizen uit Baden. Klumpp komt als favoriet uit de bus, gevolgd door Consequence en Höfflin.

Donderdag 10 en vrijdag 11 september reis ik naar Baden om de mensen achter deze wijnen te ontmoeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten