zaterdag 30 januari 2010

Markt, Wijnalmanak en Riesling&Co (20, 21 en 24 sept. 2009)

Zondag 20 September is MVilt (Marjan) op de markt in de Kösters Koele in Markelo. De verkoop van haar vilten sjaals loopt goed. Het vooral Markelose publiek kijkt haar ogen uit. Super-mooie kleuren! Markvandewijn verkoopt een aantal glazen wijn. Met name de Bellabianca, en de Riesling van Kruger-Rumpf komen erg goed aan. Het doosje rode Brauns wordt gelijk gekocht door Wim Bronsvoort (van het wijngenootschap ‘Het Pötje’).

De Riesling&Co op maandag 21 september is een groot succes! De belangstelling is groter dan een jaar geleden. Na een rondje langs een aantal wijnhuizen ga ik naar de stand van Weingut Braun. Martin Braun heeft een proeverij afgesproken met BASF in de Grolsch(!)-loge. Met plezier neem ik de stand over. De Weissburgunder en de Chardonnay van Braun worden met smaak geproefd. De rode Spätburgunder is weer één van de favorieten.

‘s Avonds gaan Martin, Benny (Weingut Braun, Pfalz), Andi (van Weingut Karlheinz Schneider & Sohn, Nahe) mee naar Bubbles&Wines. Een 10-tal verschillende wijnen wordt uitgebreid geproefd. Na al het wijngeweld wordt besloten om op bier over te stappen. Nog 2 Duitse wijnboeren sluiten aan bij de groep. Ik laat ze achter om 1 uur ‘s nachts bij een kroeg op de Zeedijk...

Op donderdag 24 September zijn de nieuwe Wijnalmanakken 2010 gepresenteerd. Harold Hamersma presenteert op een onderhoudende manier de 2 nieuwe boeken (de beste wijnen onder EURO 5 en de beste wijnen van EURO 5 tot 10). Er is veel publiek in Stanislavski in de stadsschouwburg van Amsterdam. Er wordt een heerlijke Godello geschonken. Wat een feest!

Markvandewijn is goed vertegenwoordigd in de Wijnalmanak. Maar liefst 5 wijnen vallen in de categorie sterwijnen. De Bellabianca van Sermann-Kreuzberg en de Scheurebe van Enk krijgen zelfs 2 sterren. Een super-resultaat! Zie ook onder TOP 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten