zaterdag 30 januari 2010

Op Riesling-Jacht (27 en 28 aug. 2009)

31 Graden! Strak blauwe lucht. Heerlijk wijnproef-weer! Florian Fauth (Seehof, Rheinhessen) is aan het verbouwen. Een nieuw kantoor en terras. Riesling vom Kalkstein gaat mee. Hup, naar de Rheingau. Wat is het daar toch mooi! Prachtige wijnbergen met schitterend bloeiende bloemen. Bij Nikolai Rieslings geprobeerd. Weer vind ik de Michelmark Spätlese het beste (prijs/kwaliteit).

Voor op het schema. Kijken of Hexamer thuis is. Om 13 uur daar. De familie is aan het eten. Toch neemt Harald uitgebreid de tijd om de wijnen te proberen. Schlossbockelheim en Quarzit zijn favoriet. Ik ben voor het eerst bij Hexamer geweest in de zomer van 2006 (getipt door een klant van Emrich-Schönleber). Wauw, wat een wijnen!

Naar Weingut Enk. Wijnalmanak-ster-wijnen halen. En de Riesling Steinreich is voor de proef van 6 september. De Riesling jacht wordt op donderdag afgesloten bij Kruger-Rumpf. Het hele pallet aan Rieslings geprobeerd. Aansluitend genoten van een heerlijke maaltijd met een glas Spätburgunder M (uit het vat). Volgende week op de fles...

Vrijdagochtend een bezoek gebracht aan Matthias Müller in Spay (Mittelrhein). Müller is een echte Riesling-tovenaar. De Bopparder Hamm Engelstein gaat mee. Het laatste bezoek is aan Fries (Winningen, Mosel). Het Winninger-wijnfeest is gestart. Samen met Reiner Fries een aantal Rieslings geprobeerd. Op Reiners advies is de Apollo-Terrassen Feinherb erbij de 6e september.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten