Kassler met Kartoffelsalat |
Na een heerlijke lunch bij Zum Engel in Dettelbach, door naar Weingut Regie. Alex maakt formidabele Franken-wijnen. Vorig jaar waren de wijnen me te fris gevuld. Nu smaken de 2013-ers een stuk beter. En dat betekent wat! 2013 Is namelijk een stuk moeilijker wijnjaar dan 2012. Mijn favorieten: Spätburgunder Blanc de Noir, Grauburgunder en Kerner.
Op naar de Bocksbeutelstrasse in Escherndorf. Rainer Sauer is mijn favoriete adres in Franken. De witte wijnen zijn me (weer) het beste bevallen van alle producenten die ik heb bezocht op de ProWein 2014. Met Helga en Daniel proef ik de hele 2013-collectie. Geweldig!
De Bocksbeutelstrasse in Escherndorf |
Op vrijdagochtend naar de Pfalz. Via Würzburg, Heilbronn en Speyer naar Landau Nussdorf. Een leuk dorp op een heuvel met veel wijnboeren. Mijn bestemming: Emil Bauer. Mooie collectie daar! Vooral de Scheurebe is verrassend goed. Ik ga ervan uit dat Scheu toch een keer een trendwijn wordt. Frisser dan Sauvignon Blanc en niet die kattepis-geur. De Scheu Spätlese (zoet) is fantastisch, net als de Rieslings!
Anne Winterling |
Na een korte stop bij Krebs door naar Benderhof. Wat is dat toch een super-adres voor Pfälzer-wein! Helaas zijn nog niet veel 2013-ers op de fles. Met Martin Haass proef ik een leuke verticaal Scheu. De 2012 is perfect. Daarna nog wat rode wijnen van 2011 en 2012 geproefd. Stuk voor stuk goed.
Ik parkeer de auto bij Gästehaus Im Kirschgarten. Na een korte kennismaking met de eigenaresse loop ik naar Bühler. Volgens Martin Haass kun je daar prima eten en de wijn is oké. Dat klopt! Lekker eten in de tuin, in de zon! Om half acht kleurt de lucht gitzwart. Onweer! Terug naar Kirschgarten voor een biertje.
De zaterdag is voor Rheinhessen en Rheingau. Eerste stop is Bechtheim, bij Matthias Runkel. De 2013 Gewürztraminer is super, net als de nieuwe 2013-er Rieslings. Ik rij door naar Marc Weinreich. Daniel Schmitt is er ook. De nieuwe wijnen van Marc en Daniel zijn uitstekend. Mijn favoriet: Schmitt Grauburgunder.
Langs de Roter hang bij Nierstein op weg naar Hochheim. Daar worden de beste Rheingauer Rieslings gemaakt (vind ik). Een van mijn 'geheime' adresjes is Baison. Het is altijd leuk om te proeven daar. Dit keer is de hele familie aanwezig. Mooie verhalen en verrukkelijke wijnen. Op de 2013-ers moet nog even gewacht worden.
Vatmonsters met Stefan Braunewell |
Ute, de vrouw van Stefan, brengt ons 's avonds naar Mainz. Stefan heeft een Kneipen-tour gepland. We bezoeken de leukste wijnbars van Mainz. Een heerlijke avond!
In de wijnbergen met Nico Caspari |
Snel terug naar Amsterdam. Maar ik kan niet zonder asperges aankomen! Bij mijn favoriete adres in Vierlingsbeek 4 kilo ingeslagen. Gelijk één kilo in de pan na aankomst. Autootje uitladen en smullen!
Leuk verslag Mark, misschien dat ik na dit lezen maar een kijkje moet gaan nemen in dat gebied! Bekend met de Grauburgunder trocken ? Is ook een fantastische wijn, echt een aanrader!
BeantwoordenVerwijderen