donderdag 19 augustus 2010

Rieslings aan de Saar!

Wat een weekend aan de Saar...
Prima weer en heerlijke wijnen. Vrijdag ingecheckt bij Willems-Willems in Oberemmel. Door naar Ayl, Peter Lauer. Super Rieslings. Droog en feinherb zijn mooi. Indeling per Fass. Geen Kabinett, feinherb, etc. De favorieten: Fass 25 en 12. Daarna heerlijk gegeten in het restaurant van broer Peter.
Afsluiten met avondje UNO. Altijd leuk...

Zaterdag shoppen en sightseeing in Trier. Geweldige stad! Mooie gebouwen. Prima Wijnbar ‘Weinsinnig’. Tussen de middag gegeten in Saarburg bij de waterval. En op naar de Sommerrodel-bahn voor Isabel en Julia. Ik knijp er even tussenuit voor een bezoek een Dr. Siemens in Serrig. Helaas is Jochen niet aanwezig. Ik maak een proef-afspraak voor zondag. Terug van het rodelen de collectie van Willems-Willems doorgeproefd. Favoriet: Riesling Schiefer.

Zondagochtend regent het. Balen. We willen gaan ‘berg’ beklimmen. Helaas lukt dat niet in de blubber op slippers (voor de kinderen). Even rondtouren door de buurt. Een bezoek aan Nittel om Elbling te proeven. Leuk bij Dostert. Mooie wijnen, ook een goede Grauburgunder en prima Elbling-Sekt. ’s Middags naar Dr Siemens in Serrig. Wat een wijnhuis! En wat een wijnen! De kids duiken met de boys aan de Wii. Marjan en ik proeven uitgebreid. Super wijn! En mooie etiketten! Allervriendelijkste mensen.

Maandag over België weer terug naar Amsterdam. M’n mailbox op m’n iPhone is inmiddels helemaal volgelopen met bestellingen van de Braunewell Riesling nav. een artkel in de NRC!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten