zondag 28 maart 2010

Wijntour Pfalz, Rheinhessen, Rheingau en Nahe

Mooie Wijntour! Op vrijdag 25 maart in de regen naar Duitsland. Zoals zo vaak is het tot en met de Hondsrug rotweer. Eenmaal in het Nahe-/Rijndal is het schitterend. 18 Graden en stralende zon!

Pfirmann in Landau Wollmesheim (Pfalz) is de eerste stop. Jürgen en ik proeven de hele serie van 2009. Schitterende wijnen. De Rieslings zijn nog wel jong. Maar potentie is er zeker. De Burgunders zijn ook weer goed, mn. Auxerrois en Weissburgunder.

Door naar Braun in Meckenheim (Pfalz). Altijd leuk! De 'kelder' in om vatmonsters van de 2009 witte Spätleses te proberen. Wordt de Chardonnay weer zo goed als in 2007?

Braunewell is het laatste adres van de dag. Essenheim in Rheinhessen, zo'n 15 km zuidelijk van Mainz. De hoogste en steilste bergen van Rheinhessen. Flinke 'kalkpuisten'. De familie Braunewell maakt hele mooie wijnen. Vooral de Kalkstein-Riesling smaakt goed. Die neem ik mee naar NL. 's Avonds goed gegeten met Stefan Braunewell en zijn vriendin bij Adler in Mainz.

Zaterdagochtend een snel bezoek gebracht aan Baison in Hochheim (Rheingau). Het Duitse wijntijdschrift Weinwelt heeft dit wijnhuis in 2009 de hemel in geprezen. Terecht. Hele mooi Rieslings. De Kabinett-wijnen zijn nog jong en wat zwavelig (net een week op de fles). De Spätlese-Rieslings tonen duidelijk hun kwaliteit. Helaas nog geen etiketten...

Op de weg terug naar NL nog wijnen inkopen bij Kruger-Rumpf en Enk (Nahe). Vertrouwde adressen voor super-kwaliteit...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten