woensdag 24 maart 2010

ProWein 2010

De ProWein 2010. Wat een belevenis! Wijn, wijn, wijn, wijn. Oneindig veel wijn...

Marjan en ik starten onze tocht in Spanje (hal 6). Op naar de Albarino's. We proeven er meer dan 20. Een unieke belevenis. Terras Gauda en Santiago Roma zijn favoriet. Santiago moet wel hoognodig wat doen aan z'n etiketten: foeilelijk...

Door naar de Cava's. Montau de Sadurni is het doel. Barbara Siemianiuk van Montau heeft me in de zomer van 2009 benaderd of ik haar Cava's wil verkopen in NL. Omdat ik me alleen op Duitsland richt heb ik 'nee' gezegd. Maar wat een overheerlijke cava's. Fruitig en fris. Ook de stille witte wijnen vallen in de smaak.

Na dit Spaanse geweld door naar Duitsland. Loop ik tegen Markus Dieden van Holzweisbrodt (Pfalz) aan. Proeven! Heerlijke Secco Verde en ook een mooie rosé variant. De Blanc de Noir van Merlot is een juweeltje.

Even pauze bij het Duitse Wijninstituut (DWI). Onder het genot van een goed glas gesproken met Ron Andes, Alain Jacobs en Martin Braun. En Markus Klumpp presenteert zijn prachtige bio-wijnen op de DWI-stand!

Nu naar de bekende adressen. Hexamer (Nahe): druk, alleen tijd voor een hand. Kruger-Rumpf (Nahe) en Heinz Nikolai (Rheingau) hetzelfde verhaal(tje). Wel nog een hele mooie Riesling Alte Reben van Nikolai geproefd! Rainer Sauer (Franken) heeft gelukkig wel tijd. Wat kunnen Daniel en Rainer toch toveren met Silvaner. De favorieten: Freiraum Silvaner en Silvaner Spätlese 'Vom Muschelkalk'. Deze laatste is ook nog eens biologisch!

Een super geslaagde (maan)dag. In de haven van Düsseldorf nog even lekker in het zonnetje genoten van wijnen van Reichsrat von Buhl (Pfalz) en Markus Molitor (Mosel) bij Gehry's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten