donderdag 16 september 2010

Riesling & Co 13 september 2010

’s Ochtends gaat de telefoon al om 9.15 uur. Stefan Braunewell. In een half uurtje zijn ze in de Amsterdam Arena. Het verkeer zat bijzonder mee (geen problemen rond Utrecht). Stefan neemt wijnen mee van Steffen Enk (Nahe). Die haal ik even op in de Arena. Auto volgeladen en bijgepraat met Stefan en broer Christian. Nu is het wachten op Martin Braun…

Ik heb Martin getipt om vanuit Venlo de A73 te pakken en over Nijmegen/Arnhem/Ede/Amersfoort te rijden. Geen goed advies. De A50 staat totaal vast. Martin is dan ook pas om 10.45 uur aanwezig. Bij het openen van de bestelbus rolt er gelijk ook een 6-er karton wijn naar beneden, 3 flessen gebroken. Er wordt gelukkig flink om gelachen. Na inladen van 8 kartons Spätburgunder weer snel naar huis.

Thuis de dozen uitgeladen en mijn website aangepast. De uitgevers van de Wijnalmanak vonden mijn TOP 10 pagina toch iets teveel informatie geven over de ster-wijnen van de Wijnalmanak 2011. Gedaan en op de fiets richting Arena.

Gelijk bij binnenkomst kom ik Robert Braam van Bubbles&Wines tegen. Bij Braunewell proeven we alle witte wijnen. Robert en kompaan Coen zijn onder de indruk van de kwaliteit. Wat later loop ik Daniëlle de Bos en André Sauerbier tegen het lijf. André bestelt gelijk na het proeven van de Braunewell Riesling Kalkstein een doosje van 6.

Ook bij Braun is veel aanloop. Complimenten, mn. voor de Chardonnay en Spätburgunder Spätlese. Zijn natuurlijk ook 2 kanjers. Kijk ook maar eens in De Grote Hamersma…

Gelukkig is er ook tijd voor nieuwe ontdekkingen. Zo proef ik de Fritz’s Riesling van Gunderloch (importeur: Imperial). Heerlijke Riesling voor weinig geld. En beschikbaar in Bag-in-Box! Andere mooi huizen met een goede collectie, oa.: Weingut Schneider (Nahe), Fuser (Pfalz) en Thörle (Rheinhessen).

De Riesling&Co is natuurlijk de gelegenheid om op zoek te gaan naar een goede vervanger van de Braunewell Riesling Kalkstein. Wat mij betreft komen de Rieslings van Weingut Mathern (Nahe) aardig in de buurt. Wel duidelijk slanker en hoger in de zuren. Maar wel fruitig en mooi fris. Begin 2011 maar eens bezoeken voor mijn jaarlijkse Riesling-jacht!

Om 18.45 uur Gisela en Alain Jacobs bedankt voor de goede organisatie van dit geweldige jaarlijkse evenement. Leuk ook om weer zoveel bekende wijnliefhebbers te ontmoeten.

Op naar EénVisTweeVis. Met een groep van 10 Jungwinzer met aanhang/vrienden heerlijk gegeten en gedronken. Bedankt Klaas! Een biertje als afsluiter bij de kroeg op de hoek…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten